Lottovinnare og andre vellykkede kvinner

Under den industrielle revolusjonen og rett etterpå var det mange oppfinnere som revolusjonerte flere arbeidsmetoder, for eksempel Alexander Graham Bell, Samuel Colt og Nikolai Tesla. Mange tror derfor at dette viser at menn er mye smartere enn kvinner, siden knapt noen gjorde seg utmerket under denne perioden. Et av få unntak er for eksempel Marie Curie, som gjorde stor suksess innen sitt vitenskapsfelt.

Det de ikke tar i betraktning, er at det nesten var umulig for kvinner å få gjort slike fremskritt, simpelthen fordi de nettopp var kvinner. Det var forventet på den tiden at kvinner skulle være familiemødre som holdt seg hjemme, og det var nærmest helt uhørt at de skulle ta en ordentlig utdannelse og faktisk gjøre det som var ansett å være en manns jobb.

 

Tidene har heldigvis endret seg, og kvinner kan også gjøre forretninger eller markere seg på andre måter

Selv om vi i dette systemet aldri vil bli kvitt urettferdighet og forskjellsbehandling, har kvinner likevel i dag mye større mulighet til å oppnå karriere på egen hånd. Døtre som er arvinger til store formuer har ofte et godt utgangspunkt til å gjøre det stort, og kvinner som vinner mange millioner i lotto kan gjøre kloke investeringer med de millionene de plutselig har fått inn på konto:

Norsk kvinne vant 341 millioner kroner i Vikinglotto – Aftenposten

MrGreen finnes flere steder hvor det kan bedrives med pengespill over nettet, men det er ikke smart å tro at en kjempegevinst vil bli inngangsbilletten til et enklere liv. Da er det kanskje smartere å få en skikkelig utdanning og gå ut i yrkeslivet med en drøm om å endre verden til et litt bedre sted for alle, uavhengig av kjønn.

Scroll to top