Kvinnelige musikere

Både i Norge og i resten av verden finnes det mange gode kvinnelige musikere i alle sjangre. Og det er noe som verden trenger. Både blant rockemusikere, operasangere og i popbransjen er det viktig med et balansert kjønnsmønster.

I musikkverdenen som i resten av verden er det dessverre fremdeles sånn at menn hevder seg også her. Dette gjelder spesielt i rockebransjen, og man snakker om «rockeband» og «kvinnelige rockeband». For mange kvinnelige musikere er det viktig og ikke bli omtalt som «kvinnelige». Man bruker begrepet i mye større grad enn for menn, og det er sjelden man leser om «mannlige rockeband» eller «rockemenn». Oftere brukes kun «rockeband», og man tar det for gitt at det er menn. Mange kvinner ønsker å ta et oppgjør, og i dag er det flere og flere band med medlemmer fra begge kjønn som viser at de er veldig gode.

På 90-tallet var det veldig populært med jenteband, og de fleste av oss husker hvilken suksess Spice Girls hadde! Et annet stort jenteband vi kjenner til, er Destiny’s Child.

Store kvinner i musikkbransjen

Gjennom historien har flere kvinnelige artister gjort seg bemerket! Vi minnes Withney Houston og hennes store stemme. Hennes «I will always love you» er en sang vi aldri glemmer. Ser vi lengre tilbake, kommer vi ikke utenom den franske sangerinnen Édith Piaf, som antagelig er Frankrikes største populærmusikkartist. Hun levde fra 1915 til 1963, men selv etter hennes død, er musikken like levende i dag som den gang.

Vi har også noen levende legender innen musikkbransjen i dag. En av de aller største vi kommer på, er Madonna, Rihanna, og islandske Björk. Men listen er uendelig, og selv om vi hører begrepene «artister» og «kvinnelige artister», så vil vi hevde at begge kjønn er likestilte når det kommer til vakker musikk. Den ene lager ikke finere musikk enn den andre.

Scroll to top