Økonomien din som kvinne

Det er for lengst slutt på de tider hvor kvinner var økonomisk avhengige av sine ektefeller, og i dag forventes kvinner å kunne forsørge seg selv på lik linje med menn.

Selv om det kan argumenteres for at det fortsatt finnes skjevfordeling, og at samfunnet fremdeles har en lang vei å gå for å oppnå full likestilling, betyr ikke det at du som kvinne ikke kan gjøre det beste ut av din egen økonomiske situasjon.

Områder kvinner gjør feil i

Tall fra DNB viser nemlig at menn er flinkere til å spare. Menn setter oftere egne penger i ulike spareformer som gir god avkastning, og de er ofte opptatt av fremtidsrettet investering. Dette fører til at kvinner ikke kommer like godt ut av skilsmisser, og at de ofte har mindre å rutte med som pensjonister. Det trenger overhodet ikke være slik, og ved at du nå selv er oppmerksom på dette – kan du enkelt sørge for at du ikke går i feller andre har gått i før deg.

Å ha orden på egen økonomi betyr det samme for kvinner som for menn. Bruk ikke mer enn du har, spar penger, invester i fremtiden, tenk på pensjonen og benytt deg av bankens ulike spareformer. Bruk gode aktører som Financepal når du skal låne penger. Det å være økonomisk selvstendig er ikke rakettforskning, og du får så utrolig mye igjen for det.

Foruten økonomisk trygghet, gjør det å følge med økonomien din deg langt mer selvstendig – og du får levd opp til dagens idealer om at kvinner bør være uavhengige. Når du har makt til å kontrollere livet ditt blir du mer selvsikker, og kan gå med hodet hevet. Å være avhengig av andre er ikke sunt i voksen alder, og hjelper lite på selvfølelsen.

La deg ikke deppe av DNB sine tall. Vær heller en av de kvinnene som er med på å snu den uheldige vanen kvinner ifølge analysene har hatt, ved å sørge for at din egen økonomi er 100 % på stell. Likestillingen er ikke noe som kommer av seg selv, her gjelder det å ta saken i egne hender.

Scroll to top