Tips til bryllupsgaver

Bryllupsgaver kan variere i størrelse og pris. Ofte er det de nærmeste som gir mest, men størrelsen på bryllupet har også litt å si. Noen par ønsker seg færre gaver, fordi de allerede har bodd sammen en stund og har det de trenger. Andre skal etablere seg, og trenger veldig mye. Det kan uansett være lurt å finne ut hva brudeparet faktisk trenger før du handler gaven.

Par som skal etablere seg og flytte sammen for første gang, har alltid bruk for ting til hjemmet. Da er det aktuelt å gi ting som:

• middagstallerkener
• skåler
• glass
• bestikk
• duker
• kasseroller/stekepanner

Kjøkkenmaskiner kan også stå på ønskelisten. Håndklær er også en gave som kommer til nytte. Sjekk om paret har lagt ut ønskeliste hos butikker i området. Da kan du velge en gave du vet de vil ha, samt at du kan forsikre deg om at ingen andre har gitt det samme.

Gi en opplevelse

Ofte er det veldig vanskelig å finne gaver til brudeparet, og det blir kanskje ekstra vanskelig dersom de har bodd sammen en stund, og har ting til hjemmet. Men da kan du for eksempel gi dem en spennende opplevelse. En romantisk eller spesielle overnatting passer perfekt i bryllupsgave, men du kan også gi bort et dansekurs eller et matlagingskurs for to. Et luksuscruise er et annet godt valg, hvis du vil gi bort en litt dyrere opplevelse. Det finnes opplevelsesgaver i alle prisklasser, og det betyr at en opplevelsesgave også kan være en fin tilleggsgave, sammen med en bruksgjenstand.

Hva skal gaven koste?

Mange er i tvil om hvor mye de skal bruke på gaver til brudeparet. Som nevnt, vil det avhenge både av bryllupets omfang, men også hvor nært du står de nygifte. Hvis brudeparet legger ut ønskelister i butikker, er det viktig at de fyller listen med ønsker i ulike prisklasser. Det er slett ikke alle som har råd til dyre gaver, og gjestene skal ikke føle at de må blakke seg helt for å kunne delta i bryllupet. Personlige gaver blir gjerne satt mest pris på, og en opplevelse tilpasset brudeparets interesser, vil nok absolutt være en personlig gave som skaper glede og gode minner.

Scroll to top